Opettajien keskustelua tukevaa uutisointia : Opettajan vapauttava tuomio


Opetusturvallisuus by Janne K., 16.1.2024

Opettajien ammatti on täynnä haasteita ja vastuuta. Eräs äskettäin Iltalehdessä julkaistu artikkeli, “Opettajan vapauttava tuomio”, tarjoaa opettajille tärkeän pohdinnan aiheen: Miten meidän tulisi toimia kohdatessamme häiritsevää käytöstä koulussa ja missä menevät voimankäytön rajat?

Turun hovioikeuden päätös käänsi opettajan aikaisemman käräjäoikeuden tuomion, todeten opettajan toimineen laillisesti ja oikeutetusti yrittäessään ylläpitää turvallista ja järjestyksellistä oppimisympäristöä. Tämä tapaus herättää kysymyksiä siitä, miten me omassa koulussamme toimisimme vastaavassa tilanteessa. Se pakottaa meidät pohtimaan, miten tasapainotamme luokkahuoneen järjestyksen ylläpidon ja oppilaiden turvallisuuden. Olemmeko pohtineet sitä mahdollisuutta, että juuri minun kohdalla voisi sattua samoin. Kuinka minä opettajana voisin ennakoida mahdollista tilannetta ja kuinka kollegat ja esihenkilöt tukevat ja auttavat tilanteen jälkiselvittelyssä. Aiheesta julkaistu uutinen  (IL 10.1.2024 Petri Ikäheimon artikkeli) Linkki alkuperäiseen uutiseen: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/81d6e2a4-398b-4e4c-8965-68356362f0ce

Tämä tapaus on esimerkki siitä, kuinka tärkeää on keskustella päivän polttavista aiheista opettajainhuoneissa. Se auttaa meitä reflektoimaan omaa käytäntöämme ja mahdollisesti oppimaan uusia tapoja kohdata haastavia tilanteita. Keskustelu kollegoiden kanssa antaa meille uusia näkökulmia ja tukee ammatillista kasvuamme.

Tämä teksti tarjoaa keskustelunavauksen opettajille ja kannustaa heitä pohtimaan omia käytäntöjään suhteessa ajankohtaisiin tapauksiin.


**Koulutustarjontaa opettajille ja kasvattajille: Fyysisen rajoittamisen Prima-Edu ja Opettajan Toimivallan Verkkokurssi**

Haluamme muistuttaa opettajayhteisöä koulutustarjonnastamme. Tarjoamme käytännönläheisen "Fyysisen rajoittamisen Prima-Edu" -koulutuksen, joka on harjoituspainotteinen lähiopetus. Tämä koulutus tarjoaa tärkeitä taitoja ja menetelmiä häiriökäyttäytymisen turvalliseen hallintaan.

Lisäksi "Opettajan Toimivallan" verkkokurssi on nyt saatavilla. Tämä kurssi on suunniteltu antamaan opettajille selkeät ohjeet ja oikeudelliset kehykset toimia luokkahuoneessa. Järjestämme myös yhdistettyjä lähiopetuskursseja, jotka kattavat sekä fyysisen rajoittamisen, että toimivaltakysymykset.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja ilmoittautuaksesi!


PS. Kuva on luotu DALL-E tekoälyllä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Prima-edu® turvallinen kasvu -ja oppimisympäristö

TAVOITTEENA ON UHKA- JA VAARAKÄYTÖKSEN EHKÄISY JA HALLINTA: - TUOMME YMMÄRRETTÄVÄKSI VARHAISKASVATUKSEN TOIMINTAKULTTUURIN JA VUOROVAIKUTUKSELLISTEN TEKIJÖIDEN MERKITYKSEN UHKA- JA VAARAKÄYTÖKSEN ENNALTAEHKÄISYSSÄ. - KEHITÄMME TYÖNTEKIJÖIDEN FYYSISIÄ VALMIUKSIA KASVATUK...

VERKKOKOULUTUKSET: OPETUS JA KASVATUS

Verkkokoulutukset voit suorittaa omalla ajallasi kun sinulle sopii. Voit suorittaa sen esimerkiksi tietokoneella tai mobiililaitteella. Koulutusten kesto n. 45 minuuttia

VARHAISKASVATUS JA OPETUSALAN KOULUTUKSET

koulutuksemme auttavat sinua ja työyhteisöäsi kehittämään tarvittavia taitoja ja strategioita, jotta voitte toimia tehokkaasti ja turvallisesti haastavissa kohtaamisissa.