Varhaiskasvatus- ja opetusala‪» Esiopetus, perusopetus ja 2. aste‪»

Mitä somessa tapahtuu -koulutus

Hinta


Määrä
kpl





Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus
Mitä somessa tapahtuu -koulutus

Tervetuloa osallistumaan sosiaalisen median maailmaan ja ennen kaikkea siihen, mitä lapset ja nuoret siellä tekevät, mille altistuvat ja mihin voivat itse syyllistyä. Koulutus luodaan asiakkaan toiveen mukaisesti siten, että se kohdistuu opetushenkilöstölle, oppilaille/opiskelijoille tai vaikkapa huoltajille vanhempainiltaan. Koulutus voidaan toteuttaa etänä tai lähiopetuksena. Koulutuksen pituus 1-3 h.

Koulutuksen aiheita:

- Mitä some tänään tarkoittaa: Mitä eri sovelluksia nuoret nyt käyttävät ja miten ne toimivat.
- Mitä vaaroja somessa voi olla: Miten meitä kaikkia voidaan huijata, miksi huijauksiin uskotaan. Mille somessa voidaan altistua ja miten se (voi) vaikuttaa ihmiseen.
- Mihin rikoksiin voi itse helpostikin somessa syyllistyä: Käydään esimerkein läpi nuorten tavanomaista toimintaa somessa ja huomataan, miten helposti voi syyllistyä esimerkiksi kunnianloukkaukseen, rikokseen yllyttämiseen  tai seksuaalisen kuvan luvattomaan levittämiseen.
- Mitä rikosoikeudellinen vastuu tarkoittaa käytännössä.
- Mihin opettajan tai huoltajan olisi hyvä kiinnittää huomiota: Kerrotaan esimerkein, millaiset muutokset nuoren toiminnassa, asenteessa tai muussa elämässä voivat olla signaaleita jostain huolestuttavasta.
- Mitä opetushenkilöstö tai huoltajat saavat ja voivat tehdä: Miten asioista olisi hyvä keskustella nuoren kanssa, miten rajoittaa lapsen puhelimen käyttöä, saanko ottaa puhelimen pois.

Autamme mielellämme varmistamaan, että te voitte tarjota turvallisen ja ammatillisen ympäristön lapsille ja nuorille työskennellessänne heidän kanssaan.

Voidaan lisätä vesopäiviin tai muihin opettajille suunnattuihin koulutuskokonaisuuksiin


Kommentit
Lisää kommentti

”Kouluttajalla oli laaja työkokemus koulutettavasta asiasta ja hänen käytännön esimerkkinsä olivat hyviä.”
”Koulutus antoi edes pienen ymmärryksen siitä mitä esim. skitsofreenikon päässä voi tapahtua.”
”Pisti miettimään asioita taas kerran vaikka asiat sinänsä tuttuja. Luennoitsijat hyviä ja käytännönläheisiä.”
”Kouluttajien kertomat tositilanteet ja toimintatavat tilanteissa, koska käytännön esimerkeillä turvallisuusasiatkin avautuvat parhaiten.”
”Kokonaisuutena oli hyvä. Oli esimerkkejä vaaratilanteista joita ei ollut itse ajatellutkaan että pitää ottaa huomioon.”
”Huumorintajuiset kouluttajat ja oikeasta elämästä otettuja esimerkkejä.”