Valmennuskurssi, osa 3


by tomi.jokivalli@turvanvuoksi.com, 3.7.2023
Valmennuskurssimme on tullut päätökseen! 

Viime postauksen jälkeen ehdimme vielä tekemään paljon asioita ja huomaamaan kehityksen menneiden kuukausien ajalta. Muutamat kurssilaiset koittivat Poliisiammattikorkeakoulun kevään pääsykokeissa taitojaan. Parhaiten menestynyt hakijamme jäi toisesta vaiheesta vain muutaman pisteen päähän.

Luokkaopiskelun ohella teimme muutamia retkiä: kävimme Vantaan Ruutisavussa tutustumassa ampumiseen ja tuleviin vika-aseisiin. Kurssilaiset saivat osumien lisäksi ajattelun aihetta voimankäyttöön liittyen. Voimankäyttöä ja eri lakeja olemme käyneet varsin paljon läpi kurssin aikana.

Kesäkuun alussa vierailimme Poliisiammattikorkeakoulussa, missä Johanna ja Emma emännöivät ja muutama opiskelija oli kertomassa omasta polustaan kouluun sekä opiskelusta siellä. Päivä oli erittäin antoisa ja antoi kaikille PALJON motivaatiota!

Kurssimme on työvoimapoliittinen ja sen vuoksi sen aikana on sovittu järjestettävän järjestyksenvalvoja-kurssi niille, joille ko.korttia ei ole. Noin puolet siis osallistui tälle "kurssille kurssin sisällä" ja sillä aikaa kortin jo omistavat suorittivat muita valmennukseen liittyviä juttuja.

Viimeisenä vierailijana konkaripoliisi Niklas kävi juttelemassa kurssilaisille muun muassa ruotsin kielestä ja sen roolista poliisin työssä. Keskustelu kääntyi lisäksi poliisin etiikkaan ja työtä säänteleviin lakeihin jne.

Kesäkuussa pidimme vielä viimeisen 1.vaiheen simulaation eli liikuntaosio, esseen kirjoitus sekä päättelytehtäväosuus. Suomen kielen opettajamme Rita antoi palautetta, että monella on kirjoittaminen kehittynyt erittäin paljon siitä, mitä se on ollut kurssin alussa ja jokaisella on edistystä tapahtunut.

Myös fyysinen kunto on kehittynyt kaikilla ja muutamilla esimerkiksi juoksu aivan mielettömän hienosti. Kuntovalmentajamme Juuso piti halukkaille vielä yhden ylimääräisen treenikerran.

Juhannusviikolla oli kurssin päätöstilaisuuden aika. Söimme, joimme, puhuimme ja nauroimme. Tämä porukka on hitsautunut varsin tiiviiksi ja monet ovat löytäneet hyviä ystäviä, joiden kanssa ollaan oltu tekemisissä vapaa-ajalla ja tullaan olemaan tekemisissä myös tulevaisuudessa.

Useat ovat menossa Tampereelle elokuussa, kun on jälleen pääsykokeiden aika. Jotkut haluavat harjoitella vielä enemmän ja menevät vasta vuoden viimeisiin pääsykokeisiin.

Toivomme kovasti onnistumista kaikille, jotka menevät näyttämään mitä osaavat. Varsinkin testien ensimmäinen vaihe on kaikin puolin raskas ja vaativa, mutta monella on mahdollisuus onnistua ja päästä hakuprosessissa eteenpäin - jopa maaliin asti!